19 Şubat 2013 Salı

Tırnak Bakımı


Geçmiş postlardan bir tanesine tırnak bakımım ile ilgili bir soru gelmişti, ben de çok da teferruatlı olmayan tırnak bakımımı sizinle paylaşmak istedim.
                        

Genel olarak kullandıklarım bu şekilde. Nasıl ki sağlam kafa sağlam vücutta bulunur, bence sağlam-sağlıklı tırnak da sağlıklı elde bulunur. Bu sebepten elimi yıkadıktan sonra mutlaka nemlendiriyorum. Bunun için Arko'nun kokusunu çok sevdiğim gliserinli el kremini kullanıyorum. Tabii bu oldukça değişken, kremlerim genelde 1 ay içinde biter. Nivea, Neutrogena gibi markalar da kullandıklarımdan.
Ojelerimi silerken Parmex aseton kullanıyorum. Asetonsuz oje temizleyicilerden de kullanıyorum ara ara, özellikle tırnaklarım hassaslaştığında aseton kullanmaya ara veriyorum.
Tırnaklarıma oje sürmeden önce ellerimi iyice yıkayıp tırnaklarımın üzerindeki kiri ve yağı temizliyorum. Ardından ellerimi kremliyorum, tırnaklarıma gelmemesine dikkat ediyorum. Ellerim kremi iyice emdikten sonra, fotoğrafta 3. sırada bulunan Kalyon tırnak eti temizleyiciyi tırnak kenarlarına uygulayıp etleri geriye itiyorum. Üstüne fotoğrafta 5. sırada bulunan Flormar kalsiyum jel uyguluyorum. Bu jel tırnaklarımın kırılmasını büyük ölçüde engelliyor, tavsiye ederim. Ojeyi uyguladıktan sonra da 4. sırada bulunan Pastel oje kurutucuyu kullanıyorum. Bu kurutucudan da oldukça memnunum, bu 2. şişem. Tavsiye ederim.
Tırnaklarımı genelde 2 haftada bir kesiyorum, çünkü daha fazla uzadıklarında içeri doğru kıvrılmaya başlıyorlar, düzgün bir görüntü oluşmuyor. Ayrıca el parmaklarım çok uzun, tırnaklarım da uzun olunca biraz abes duruyor:)
Törpü olarak fotoğraftaki törpüyü kullanıyorum, kağıt törpü deniyordu sanırım. Tırnaklarımı tek bir yöne doğru törpülemeye özen gösteriyorum, böylece kırılmasını önlüyorum.
Ojeleri tırnaklarımda genelde 2 gün tutuyorum, haftada 1 gün de tırnaklarımı boyamıyorum, nefes alsınlar istiyorum. Tırnaklarım oje kullanımına bağlı olarak sararmıştı, onu da haftada bir limonla ovarak geçirmeye çabalıyorum:)
Genel olarak el bakımım bu şekilde:) Sizin tırnak bakımınız nasıl?

Not: Yoksa siz hala çekilişime katılmadınız mı? Buradan alayım:)

2 yorum:

  1. merhaba çok faydalı bir yazı olmuş ancak tırnak sarılığını bu şekilde gideremezsiniz uzun süre havalandırmanız gerekir biliyorum zor=)) son dönemde bende yaşadım bu durumu ancak şuan gayet iyi durum da tırnaklarım ve limonla ovmak zayıflatıyormuş dr. söylemişti. diş macunuyla ve diş fırçası yardımıyla fırçalyorum ben pek bastırnadan ve renk açıklığını hemen görüyorum

    YanıtlaSil
  2. Aslında sürekli ojeyle gezince tırnaklarım sarı mı değil mi pek umursamıyorum, ama diş macununu deneceğim, teşekkürler:)

    YanıtlaSil