20 Şubat 2013 Çarşamba

Çizgili Manikür


Merhaba,
Bugün bir nail art videosundan görüp yapmayı denediğim bir manikürü göstereceğim. Önce videoya bakalım:


Çok başarılı olduğum söylenemez ama yine de göstereceğim kendi manikürümü. Taban renk olarak Pastel 97 sürdüm. Harika bir açık mavi, bebek mavisinin azıcık gri katılmış hali gibi. Tek başına şöyle duruyor:



Bu tek kat uygulanmış hali olduğu için opak durmuyor. Üstüne desen yapacağım için tek kat yeterli olur diye düşündüm ben, eğer tek başına kullanacaksanız 2 katta toparlıyor. Fırçası, kuruma hızı bildiğimiz Pastel, herhangi bir sorun yaşamadım.
Üstüne videoda gördüğünüz geniş fırçayla çizgiler yaptım. Bu iş için kullandığım ojeler Flormar Neon serisi 005 numara ve Essence Walk On Air adlı oje. Essence'sın ojesi eski küçük şişeli seriden. Sonuç olarak şöyle bir şey çıktı ortaya:

Çizgileri düzgün yapmayı pek beceremedim. Fırçanın uçları birbirine yapıştı, ince çizgiler yapmak yerine boyadı falan, sorun çıkardı. Fırçayı iyice bir temizleyip yeniden deneyeceğim. Eğer bir öneriniz varsa söylerseniz çok mutlu olurum, nerede yanlış yaptığımı da pek anlayamadım:)
Son olarak geçen günlerde ojelerimin toplu fotoğrafını çekmiştim, onu da paylaşayım. Ojelerimi 2 çekmeceli bir komodinde saklıyorum, güneş ışığından korunmuş oluyorlar. Bir çekmece tamamen dolu, ikincisinin de neredeyse yarısı dolu durumda. Bakalım:


Bu çekmecede genelde Türk markaları var, Pastel, Flormar, Golden Rose, Alix Avien vs. Alttaki çekmece ise şöyle:



Bu katta ise yine bir takım Türk markaları ve az sayıda yabancı marka var, China Glaze, Sally Hansen, Nyc, Orly, Zoya vs. Açıkçası yabancı markaları ülkemizde çok pahalı satıldığını düşündüğüm için pek tercih etmiyorum, Türk markaları son senelerde yaptığı ataklarla hiç de aşağı kalır durumda değiller, pullu, simli, mıknatıslı, mat falan hepsi satılıyor. Bir tek holografikleri beceremedik pek, onda da Catherine Arley öneriyorlar, ben henüz denemedim.

Çekilşime hala katılmadıysanız şurdan alayım: http://ojeloji.blogspot.com/2013/02/cekilis-var.html

5 yorum:

  1. Bence güzel olmuş :)
    Böyle geniş fırçam yok maalesef benim :(

    YanıtlaSil
  2. çok güzel yalnız bu fırça pek ilginçmiş araları boş sanki nedir bu fırçanın adı

    YanıtlaSil
  3. Kızlar fırça tam olarak şu, kusura bakmayın fotoğraflamayı unutmuşum:


    tık tık
    adı fun brush olarak geçiyor, Türkçesi ne ben de bilmiyorum. Ben bu fırçaları yanlış hatırlamıyorsam dealextreme.com dan almıştım, 10 tane nail art fırçası 3 dolar falandı. Ebay de de bulabilirsiniz. yorumlar için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  4. bu manikürü ben de denedim ama pek başarılı olamadım, http://ojelerimiseviyorum.blogspot.com/2012/12/sure-azure-denim-through.html
    sanırım akrilik boya kullanmamız lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla haklısın sanırım:) seninki de benimkine benzemiş:) aslında videoda normal oje kullanıyor, neden beceremediysek:)

      Sil