25 Ağustos 2013 Pazar

Mermer Manikürü

Herkese merhaba!
Benim için biraz sürpriz bir şekilde gerçekleşen bir İzmir tatilinden dönmüş bulunuyorum. Bu süre zarfında tabi ki oje sürmeye vaktim olmadı, ama gitmeden 3-4 ojeyi fotoğraflamıştım, onları da eklemeyi unuttum; sonuç olarak blog bir hafta naçar kaldı.
Bu arada çekilişimiz sonuçlandı görmüşsünüzdür, paketi hazırladığım halde henüz kargoya veremedim, en son dün kargoya gittiğimde ne yazık ki kapalıydı:( Yarın sevgili Leman'a hediya paketini göndermiş olacağım, özür dilerim Leman, inan elimde olmayan sebeplerle oldu gecikme:)

İzmir'e gittiğim gecenin akşamında, youtube'da çok hoş bir manikür görmüş ve hemen denemiştim. Akabinde bu manikür benimle tamı tamına 6 gün geçirdi. Önce ilham aldığım(ilham aldığım demeyeyim direk taklit ettiğim) videoya bakalım:
http://www.youtube.com/watch?v=Oh5tRF03cak
Nail art konusuna az biraz ilgiliyseniz eminim bu vlogger'ı biliyorsunuzdur, ben severek takip ediyorum:)
Geçelim benim manikürüme:
                                       
Gördüğünüz gibi benim manikürüm azıcık aceleyle yapıldığı için biraz fazla damarlı bir mermere benzedi:)
Tabanda 2 kat Sally Hansen White On kullandım. Bu oje benim en sevdiğim ve en çok kullandığım beyaz ojem. Daha sonra videoda gösterildiği gibi buruşturduğum şeffaf poşetimsi bir nesne yardımıyla üzerine baskı yaptım. Bunun için de Flormar 417 no'lu gri ojeyi kullandım. Bu arada bu baskı için sigaranın üstüne kurumasını engellemek için jelatin olur ya, onu kullandım. Siz de kullanabilirsiniz, işe yarıyor. Bu teknik buruşturduğumuz poşet-jelatin tarzı şeye ojeyi sürmek ve tırnağa basmak şeklinde uygulanan bir işlem. Oldukça kolay.
Daha sonra benim açımdan işin en eğlenceli kısmına geçtim. Oda sıcaklığındaki suya ebru manikürü yapacakmış gibi oje damlattım, tek fark burada değişik renkler değil tek bir renk kullanıyorsunuz. Ben Golden Lady 415 no'lu koyu gri ojeyi kullandım. 4-5 damla damlatıp yayılmasını bekledikten sonra üzerine fısfıslı bir sıvı sıkıyoruz, ben body mist kullandım. Burada esas nokta aşırı basınçlı bit şey kullanmamak. Mesela ben önce saç spreyi denedim, sonuç hüsrandı. Daha sonra ebru maniküründe olduğu gibi tırnağımızı suya daldırıp bekliyoruz, kenarları kürdanla temizleyip çıkarıyoruz. Sonuç çok güzel oluyor:

Bu arada 2. fotoğraf sanırım manikürün 3. gününden bir kare. En ufak bir eskime yok! Base Coat ve Top Coat da kullanmamıştım!
Kullandığım ojeleri toplu görelim: 

Oldukça güzel bir manikür oldu, başka renklerle de deneyeceğim:)
Sevgiler...

2 yorum:

  1. woww çok hoş olmuş bu tekniği bende sık sık kullanıyorum uzun tırnaklarda çok hoş bir görüntü veriyor kısa tırnaklarda pek belli olmuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısın, kısa tırnaklara deseni sığdırmak biraz zor oluyor:)

      Sil